

Bez lepku, bez přidaných glutamátů, nízké sacharidy, nový typ soli.
....čti džerky, jsou kousky sušeného masa. Sušení je jeden z nejstarších způsobů úpravy jídla pro dlouhodobé skladování. Tuto metodu využívali již staří Egypťané pro skladování masa, ovoce i ostatních potravin. Téměř k dokonalosti to ovšem dovedli Indiáni. Maso jednoduše sušili na sluníčku. Navíc se zachováním maximální dávky energie při minimální hmotnosti. Sušené maso jim tak usnadňovalo jejich kočovný život spojený s dlouhým putováním. S vynálezem elektřiny pak začali lidé potraviny uchovávat v chladících boxech. Dnes se k Jerky vracíme jako k energeticky vydatné a zdravé potravině. Po celém světě má sušené maso velkou řadu příznivců, především mezi sportovci všeho druhu (cyklisté, horolezci, turisté), mezi lidmi žijícími zdravým životním stylem, ale i jako pochutina ke sklence vína, piva, či při sledování televize. Během konzumace zvyšuje bdělost, zvláště u řidičů. Je stále více oblíbené jako pochutina při posezení s přáteli, podobně jako bramborové lupínky, pražené oříšky a pod. Díky nízkému procentu tuků (1g v 25g) je nejen chutné, ale i zdravé, a díky vysokému obsahu bílkovin (až 57%) i výživné! Jerky jsou určené k přímé spotřebě, stačÍ jen otevřít sáček..... 25g sušeného masa odpovídá 60g syrového masa, se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. Kalorická hodnota 1 balení Jerky se pohybuje v rozmezí od 237 do 270 kcal. Jerky se tímto řadí mezi potraviny vhodné pro stravování během redukční diety. Příjem kalorií pro dietní režim je stanoven na maximum 2000 kcal denně. I malý kousek obsahuje velké množství energie. Je to lehká strava a navíc, jak je vědecky potvrzeno - lehká strava, která zahrnuje bílkoviny z libového masa. Ve spojení s otužováním, dostatkem spánku a pohybem na čerstvém vzduchu významně přispívá také ke zvýšení obranyschopnosti. Jedna z dalších důležitých předností je nenáročnost na skladování. Skladovací teploty jsou +5 až +30 ˚C i při dlouhodobém uchovávání, což je vhodné do extrémních podmínek ať při sportu, delší jízdě autem, v práci apod., kde není dostupné běžné stravování. Jerky bylo uvedeno na trh po důkladném průzkumu, co na trzích Evropské unie a zemích východní Evropy chybí. Vzrůstající spotřeba a prodej našeho masového snacku dává našim výzkumům za pravdu. Každé balení obsahuje absorber kyslíku, který zachovává chuť a aroma bez jakékoli negativní kontaminace, a tím efektivně prodlužuje trvanlivost. Každé balení obsahuje praktické, hygienicky balené párátko. Pro výrobu jsme zvolil závod, jež splňuje nejpřísnější hygienické normy a jako jeden z prvních byl schválen pro vývoz do EU a v současnosti je to jediný závod certifikovaný pro vývoz do USA.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Jerky je termín označující sušené maso, které se stalo oblíbeným snackem díky své vysoké nutriční hodnotě a dlouhé trvanlivosti. V České republice působí několik společností specializujících se na výrobu jerky, které kladou důraz na kvalitu a tradiční postupy.